torstai 14. tammikuuta 2010

Moussakka

Tässä versiossa on käytetty sekä munakoisoa, että perunaa, maistuvaa silti.

1 munakoiso
300g lampaanjauhelihaa (nauta-sikakin käy)
1 sipuli
valkosipulia murskattuna
1/4 tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
rosmariinia
oreganoa
timjamia
4 isoa perunaa
2 dl lihalientä

kuorrutus:
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa

Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha kevyesti pannulla, lisää munakoisot, valkosipulimurska, sipulisilppu ja kääntele niitä hetken aikaa. Lisää loput ainekset ja hauduta kannen alla 15 minuuttia.

Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Lado perunaviipaleet ja jauhelihaseos kerroksittain syvää uunivuokaan. Kypsennä moussakkaa 225C uunin keskitasossa tunnin ajan, valele välillä lihaliemellä.

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Kaada kuorrutus moussakan päälle, kun se on ollut uunissa ½tuntia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin ja fetajuuston kanssa.

Ei kommentteja: