torstai 14. tammikuuta 2010

Kreikkalainen lammaspiirakka

Tämä todellakin on väkertämisen arvoinen piirakka ja helpommalla pääsee kun ostaa valmiin piirakkataikinan. Jostain syystä en saa nyt kuvia ladattua, mutta hyvää on ;)

1 pkt suolaista piirakkataikinaa
2 pkt Pirkka lampaanpaistijauhelihaa (pakaste)
1 munakoiso
suolaa
1 sipuli
oliiviöljyä
kuivattua minttua
1 tlk salaattijuusto kuutioita tai fetaa
1 rs miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
200g ruokajogurttia
1 dl maitoa
1 kananmuna
rouhittua mustapippuria

Sulata piirakkataikina ja jauheliha pakkausten ohjeiden mukaisesti. kauli piirakkapohja sopivan vuoan kokoiseksi. Laita kaulittu taikina vuokaan ja painele sitä myös reunoille. Siirrä jääkaappiin.

Viipaloi munakoiso ½ sentin viipaleiksi, levitä siivut tasaiselle alustalle ja ripottele niiden päälle suolaa. Paista jauheliha tilkassa öljyä ja kuullota silputtu sipuli. Mausta seos mintulla ja suolalla. huuhtele ja kuivaa munakoisot. Ruskista viipaleet kevyesti pannulla.

Esipaista piirakkapohja uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia 200C. Nosta pohja uunista ja lado pohjalle munakoisot. Lisää koisojen päälle jauhelihaseos, valutetut juustokuutiot ja puolitetut tomaatit.

Sekoita jogurtti, maito ja muna ja kaada vuokaan. Pinnalle mustapippurirouhetta. Paista 200C alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Minttua voit lisätä vielä pinnalle.

Ei kommentteja: