keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Sitruunainen lampaanpaisti

Aivan taivaallinen kreikkalainen ohje lammaspaistille, suosittelen lämpimästi :)


1½-2 kg lampaanpaisti

mausteseos:
oliiviöljyä
sitruuna
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippurirouhetta
1 rkl rosmariinia

lisäksi valkosipulinkynsiä maun mukaan


Jos et poista lampaanpaistista nahkaa ja rasvaa, se säilyy mehevämpänä paistamisen aikana.
Sekoita kupissa sitruunamehu, suola, pippurirouhe ja rosmariini. Laita paisti uunipataan.
Pistele puukolla paistiin reikiä ja työnnä niihin valkosipulin kynsiä ja mausteseosta.
Lopuksi voitele lammas oliiviöljyllä ja sitruunamehulla ja laita 250-asteiseen uuniin.
Kun lihan pinta alkaa kiehua, laske lämpö 150-asteeseen. Kypsymiseen menee aikaa n.tunti/kilo.
Sivele paistia välillä oliiviöljyn, veden ja sitruunamehun seoksella, ettei lihasta tule kuivaa. Tarvittaessa voit lisätä padan pohjalle hieman vettä kypsymisen aikana.
Tarjoa esim. tsatzikin, minttuhyytelön ja valkosipulikermaperunoiden kanssa.

Ei kommentteja: