keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Tsatziki

Varoitus:
Tämä vie kielen mennessään !!! Maista lampaanpaistin kanssa, mutta suosittelen myös testaamaan ihan minkä kanssa tahansa, esim.grillatun lihan tai kalan kanssa.


½ litraa maustamatonta jogurttia
1 prk smetanaa
4-5 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ kurkkua
suolaa ja mustapippurirouhetta
(1 rkl juoksevaa hunajaa)


Valuta jogurttia yön yli kahvinsuodattimessa jääkaapissa. Nestettä tulee paljon, joten varaa tilava astia alle.
Lisää smetana ja hyvin murskatut valkosipulinkynnet valutettuun jogurttiin.
Raasta kurkku, purista nyrkissä ylimääräinen neste siitä pois ja sekoita loputkin ainekset sekaan.
Hunaja ei ole välttämätön ainesosa, mutta mielestäni se pehmentää mukavasti makua.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: